Om Nordek
Nordek AS består av kjedene XL-BYGG, Blink Hus og Hellvik Hus. Gjennom disse markedsføringskjedene har man forretningsområdene Byggevare, Hus- og Hytte.

Nordek er en attraktiv samarbeidspartner og er nest størst i Norge på tradisjonelle byggevarer. Som handelsgruppe er vi nr. 3 i Norge. Kjedens medlemmer oppfører årlig over 1800 boliger via 68 forhandlere/salgskontorer. Blink Hus var i 2013 Norges største boligbygger. Trelast og byggevarer omsettes fra 83 butikker.
Nordeks innkjøpsvolum er ca. 2,5 mrd. kroner, mens sisteleddsomsetningen er ca. 5,5 mrd. kroner.

Som den eneste store frivillige og medlemseide kjeden innenfor bransjen er Nordek det beste alternativet for egeneide byggevare-, hus- og hyttebyggerselskaper.

Mot industrien arbeider Nordek for å skape gode relasjoner og ønsker å utvikle tette samarbeidsforhold med utvalgte leverandører. Nordek skal være annerledes, kostnadseffektiv, fleksibel, lønnsom og kompetansefremmende.

Nordek eier også 1/3 av Nordens største byggevarekonstellasjon, Scandek I/S. Foruten Nordek består dette av kjedene Byggtrygg AB i Sverige og Ditas AmbA i Danmark.

Samlet har Scandek en sisteleddsomsetning på ca. 17 mrd, og omfatter over 300 butikker/forhandlere (+ de 68 norske husbyggerne).

Scandek inngår bl a innkjøpsavtaler på skandinavisk nivå. Nordek har regulert ca. 35 % av byggevareomsetningen gjennom Scandek-avtaler. Samarbeidet i Scandek har høy prioritet og er i konstant videreutvikling.

Nordek AS / Briskeby Arena, Fredvang Allè 10, 2321 Hamar / Tlf. 469 36 000